Railroddels 8

Railroddels 8

Een verzoekplaatje ditmaal: De Sóller ( spreek uit: Soljèr ).

De fameuze houten tram die sinds 1912 onophoudelijk over de rails van Mallorca knarst, wordt nu op schaal  1:22,5  gebouwd in Nederland. Daar gaat hij onder de noemer ‘Heinzlijn’ op het terrein van Erfspoor haar diensten volvoeren. Uitgevoerd in (Mahonie-) hout, messing en tin-legering, en volledig functionerend door electriciteit.

De bouw zal een jaartje in beslag nemen, voornamelijk door het feit dat de constructeur amper tijd heeft dagelijks een website te onderhouden, laat staan een tram bouwen.

In de relationele sfeer speelt de Sóller een belangrijke rol, daar meneer de constructeur met regelmaat vanwege de secondenlijm met z’n fikken aan het karkas van de tram vastzit, en dus verder niets kan. Dat geeft de rust zoals die in de jaren 50/60 zo gewoon was.

Belangstellenden die willen weten hoe het verder zal gaan met de Mallorca-tram, kunnen dit melden aan de redactie van deze rubriek met vermelding ‘Hoe Ver Is De Sóller ?’

We zien u bij de volgende halte… 😉

2 responses to “Railroddels 8”

  1. Leontinekekoks@gmail.com' 10 schreef:

    En dan moet je met je trein naar bed ????

  2. Todiragi@home.nl' Ton de Bont schreef:

    En zo zie je maar, dat zo’n hobby rust kan brengen in de relationele sfeer. ‘T is wel klef plakken zo’n verhaal, maar je smelt er wel van?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *