Lotgevallen 46 – Leo Lotterman

Lotgevallen 46 – Leo Lotterman

MANNEN EN VROUWEN

Het was me nooit zo nadrukkelijk opgevallen, tot een paar dagen terug op een bank in het Emile van Loonpark een jongen en een meisje bijna gelijktijdig hun dunne trui uittrokken. Het was die dag nog warmer dan voorspeld, vandaar. Wat ik toen zag, zag ik vanaf dat moment vaker. Omdat ik erop ging letten. Het gebeurde thuis. Op televisie. Een enkele keer in de stad, in de zon. Dat mannen en vrouwen dus een trui of shirt anders uittrekken. Vrouwen pakken hun shirt aan de voorkant vast en trekken het met gekruiste armen over het hoofd, recht omhoog. Mannen pakken hun shirt juist aan de achterkant bij de nek en trekken het dan naar voren, en buigen daarbij het hoofd. Waarom dit verschil bestaat, ik weet het niet. Ik kom niet verder dan de volgende constatering. Ik probeerde een shirt op vrouwelijke wijze uit te trekken. Het voelde niet alleen heel onnatuurlijk, ook schoof ik met mijn shirt bijna de bril van mijn neus. Dat gebeurt niet als ik het op z’n jongens doe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *