Lotgevallen 44 – Leo Lotterman

Lotgevallen 44 – Leo Lotterman

SPOTIFY

Ze zeggen dat ik aan de spotify moet, dat het kopen en bezitten van popplaten niet meer van deze tijd is. Nou ja. Op mijn zestiende kocht ik mijn eerste elpee en ik ben er nooit mee gestopt. Ik hou veel van popmuziek, maar waarom wil ik haar platen ook hebben? Omdat het een magisch moment blijft om de muziek uit de hoes tevoorschijn te halen, op de draaitafel te leggen of in de cd-speler te schuiven en te wachten tot de muziek begint. En dan met de hoes in de hand luisteren, je laat het hoesontwerp op je inwerken, je kijkt nog eens welke muzikanten erop mee spelen en leest de bijgevoegde songteksten mee. Het is een mooi ritueel. Ik beleef de muziek op die manier nog intenser. Ik wil niet zomaar naar popmuziek luisteren. Popmuziek is voor mij meer dan alleen maar muziek. Zij vertelt mij over de wereld waarin wij leven en over mijzelf, zij heeft mij mede gevormd. Natuurlijk weet ik dat ik mijn elpees en cd’s nooit meer allemaal zal horen. Toch is het fijn dat ze er met z’n allen zijn. Hun fysieke aanwezigheid geeft een vertrouwd gevoel terug, we hebben zeg maar het een en ander meegemaakt samen, de popplaten en ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *